Ediția 2014

Etapa Județeană

În 2014, s-au înscris în competiție un număr record de licee – 242 școli din România vor fi reprezentate de câte o echipă formată din 3 elevi de liceu și un profesor. Acestea se vor înfrunta în 11 regionale din care doar câte 3 echipe se vor califica în etapa națională.

Vezi toată lista

Etapa județ / 2 – 4 aprilie

Ministerul Educației Națională invită liceele din România să se înscrie în Concursul Național Tinerii Dezbat – competiție aflată în calendarul de Olimpiade și Concursuri aprobat de MEN. Dintre aplicațiile trimise, în perioada 2 – 4 aprilie, se selecteaza liceele care merg mai departe în Etapa Regională.

Seminarii / 11 – 13 aprilie

Profesorii selectați participa la seminarii de formare susținute de traineri ARDOR. Aceste seminarii se organizează în fiecare dintre cele 11 regiuni competiționale.

Etapa regională / 16 – 18 mai

După perioada de pregătire a elevilor în liceele lor, se desfășoară etapa regională. În același timp, în 11 localități din România, elevii și profesorii lor vor concura pentru un loc în etapa națională. Moțiunile sunt anunțate după seminarii.

Etapa națională / 13 – 15 iunie

Timp de 3 zile, cele mai bune echipe se înfruntă în etapa finală a competiției. La sfârșitul etapei naționale, se desemnează campionii naționali la Tinerii Dezbat.

Etapa Regională

Între 16 și 18 mai au avut loc concomitent cele 11 regionale în București, Buzău, Craiova, Galați, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamț, Ploiești, Timișoara, Tirgu Mureș, Suceava. După etapa regională ce a reunit peste 600 de elevi și 200 de profesori, 34 de echipe s-au calificat la etapa națională ce va avea loc între 13 și 15 iunie 2014 la Tîrgu Jiu.

Vezi galerie foto regionale 2014

Lista echipelor calificate la etapa națională 2014

Moțiuni dezbătute la regională

  • Uniunea Europeană ar trebui să rezerve locuri în Parlamentul European pentru candidați de etnie romă?
  • Introducerea obligativității votului în România este justificată?

Moțiuni dezbătute la națională

  • Ar trebui ca locurile speciale în licee să se acorde preferențial fetelor rome?
  • Ar trebui să fie interzisă susținerea politicienilor de către reprezentanți ai cultelor religioase?

Vă mulțumim pentru mesaj!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty