Parteneri

UNICEF_logo_CyanDreptul la opinie este unul dintre drepturile fundamentale ale copilului, de aceea UNICEF sustine dezbaterea ca mijloc de exprimare a opiniei si de comunicare pe baza argumentelor si a respectului fata de partenerul de dialog.  Apreciem ca aceasta initiativa promovează cultura civică și practicile unei democrații funcționale. In plus, incurajeaza participarea activa a copiilor si tinerilor si contribuie la promovarea valorilor unei educații incluzive.

DRI LOGO OK FINAL curbe (1)Nu întâmplător DRI este partener în organizarea și desfășurarea concursului Tinerii dezbat. Încă de la primele ediții instituția a înțeles că acest proiect este important, inovator și că merită sprijinit. Mai mult decât atât, încă de la început una din temele propuse pentru dezbaterile din concurs a fost modul în care tinerii participanți se raportează la diversitatea etnoculturală, la societatea de astăzi, tot  mai mobilă și dinamică. Este lumea în care vor trăi și este important ca ei să aibă încă de pe băncile școlii instrumentele necesare pentru a înțelege diversitatea, a o privi ca pe o valoare și    a-și croi drumul la care aspiră în viață. Și pentru că de 15 ani, prin programele sale destinate olimpicilor, DRI răsplătește excelența  în studiul limbilor minoritare, nu pot fi ocoliți olimpicii în exercițiul dezbaterii. DRI le dorește ca, prin intermediul acestui concurs, să transforme un exercițiu de exprimare, logică și argumentare într-o artă a convingerii. Succes tuturor participanților la ediția 2014!

 

logo Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica ARDOR

 

 

Pentru ARDOR, „Tinerii Dezbat” este o competiție de referință, pe care atât noi cât și elevii o percepem ca pe o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen.

 

LOGO_RAFNoi credem ca educatia civica in randul elevilor este importanta pentru formarea de viitori cetateni care sa isi asume responsabilitatea pentru ce se intampla in jurul lor. In acelasi timp, pentru a avea efectul scontat, educatia civica trebuie facuta cu metode potrivite. Noi credem ca experientele de invatare ce implica activ elevii sunt mult mai potrivite decat o simpla prezentare de date si informatii. Dezbaterile s-au dovedit o metoda excelenta in educatia civica, care, fie in clasa fie ca activitate extracurriculara, ajuta tinerii sa devina buni cetateni. RAF sustine astfel de proiecte si spera ca un numar cat mai mare de profesori si tineri sa se implice in proiect.

 

Parteneri media

logo_RRC_web   logo_RomaniaPozitiva_web   logo_totb   Iqool  edu news 300x45id_HotNews_web

 

Parteneri ai edițiilor anterioare

logo ag impreuna format webPentru ca parafrazand o vorba celebra “Debate/dubito ego cogito, ergo sum, sum ergo Deus est”, prin Deus intelegand cunoasterea. Cu alte cuvinte doar prin dezbatere reala poti ajunge la cunoastere”.

Cel mai elaborat “ Inca de la infiintarea ei (1999), Fundatia noastra a promovat dezbaterea ca mijloc de cunoastere a realitatilor existente in comunitatile de romi. In acelasi timp, am considerat ca este necesar sa promovam aceasta forma de comunicare mai ales in interiorul comunitatilor locale provocand participantii sa fie parte la schimbarile care se intampla in comunitatea lor dar mai ales sa spuna ceea ce gandesc intr-o forma care sa promoveze valorizarea si respectul interlocutorului. Ne bucuram ca in acest moment, ca si efect a unei actiuni promovate de Agentia Impreuna acum cativa ani, sute de tineri elevi sa inteleaga si sa promoveze diversitatea etnica si culturala ca un fundament al spiritului romanesc. Nu in ultimul rand ne bucuram sa ii obisnuim pe elevi sa caute argumente solide pentru orice afirmatie pe care o aduc in spatiul public.
logo fundatia dignitas webanr

Vă mulțumim pentru mesaj!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty